OPPO’s Flash Charging Technology Evolution: The History Behind VOOC – Post Daily

Στις 13 Ιουλίου, η OPPO ανακοίνωσε επίσημα την τεχνολογία φόρτισης 125W super flash. Αυτή η νέα γενιά τεχνολογίας φόρτισης σούπερ φλας θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 15 Ιουλίου (σήμερα). Η ισχύς του OPPO στον τομέα της γρήγορης φόρτισης smartphone είναι αναμφισβήτητη. Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το VOOC flash το 2014, η «φόρτιση flash» έχει γίνει η μεγαλύτερη βασική ανταγωνιστικότητα της OPPO.

Φόρτιση φλας OPPO

Τα τελευταία δέκα χρόνια της ταχείας ανάπτυξης των smartphone, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν πάντα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone. Αυτό έγινε πιο εμφανές, όταν μπήκαμε στην εποχή των 5G. Λόγω της ραδιοσυχνότητας, της κεραίας και άλλων λόγων, η κατανάλωση ενέργειας των smartphone 5G έχει κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Έτσι, οι μεγάλες μάρκες smartphone θα πρέπει να βρουν κάτι που θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα. Και φαίνεται, προς το παρόν, να έχουν κάτι άξιο να προσφέρουν. Επί του παρόντος, τα smartphone με γρήγορη φόρτιση με ισχύ φόρτισης άνω των 40W είναι παντού στην αγορά. Έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς για τους καταναλωτές να αγοράζουν smartphone. Από αυτήν την άποψη, η φόρτιση φλας VOOC της OPPO έχει ηγετική θέση. 50W, 65W, 125W… πίσω από αυτές τις ψηφιακές αλλαγές είναι το OPPO.

Αλλαγές

Το 2014, η OPPO κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την ανεξάρτητα αναπτυγμένη τεχνολογία φόρτισης VOOC. Πρώτα μεταφέρθηκε από τη ναυαρχίδα Find 7. Η διαφημιστική φράση «χρέωση για 5 λεπτά και συζήτηση για 2 ώρες» έκανε όλους να σκεφτούν τις προτιμώμενες μάρκες smartphone και τις προσφορές τους. Στην πραγματικότητα, ήταν μια άλλη επιλογή παρά η αύξηση της τάσης για την επίτευξη γρήγορης φόρτισης. Ναι, η τεχνολογία φόρτισης φλας VOOC υιοθετεί καινοτόμα μια λύση άμεσης φόρτισης υψηλής τάσης υψηλής τάσης, επιτυγχάνοντας ισχύ φόρτισης 5V / 4A, έως και 20W. Μπορεί να φορτιστεί απευθείας στο 75% (μπαταρία 3000mAh) σε 30 λεπτά. Λόγω της μείωσης της τάσης στο smartphone, η θερμότητα της ατράκτου ήταν μικρότερη. Επίσης, ήταν η πρώτη που αναβάθμισε το 5-pin σε 7-pin, γεγονός που μείωσε σημαντικά το χρόνο φόρτισης του smartphone από τον χρήστη.

Την ίδια χρονιά, η OPPO έφερε τον φορτιστή mini flash VOOC με μικρότερο μέγεθος. Αλλά η ένταση του προσαρμογέα έχει μειωθεί σημαντικά. Ο φορτιστής μίνι φλας VOOC χρησιμοποιεί επίσης τη σχεδίαση του διαχωρισμένου προσαρμογέα και του καλωδίου.

Φόρτιση φλας OPPO

Στην MWC το 2016, η OPPO πρότεινε για πρώτη φορά την έννοια της υπερφόρτισης SuperVOOC. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης είναι κοντά στα 50W, γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο φόρτισης για μιάμιση ώρα. Το καλοκαίρι του 2018, η σειρά OPPO Find επέστρεψε επίσημα. Εκτός από την πρωτοποριακή σχεδίαση διπλής διαδρομής περισκόπιο σε πλήρη οθόνη, το Find X έρχεται με την τεχνολογία SuperVOOC για πρώτη φορά. Μπορεί να γεμίσει ένα τηλέφωνο μπαταρίας 3400mAh σε 35 λεπτά. Το OPPO R17 Pro και το OPPO Find X (Quick Charge and Lamborghini) κυκλοφόρησαν τον ίδιο χρόνο. Το OPPO πέτυχε 35 λεπτά για φόρτιση από 0 έως 100%.

Φόρτιση φλας OPPO

Το μεγαλύτερο τεχνικό πλεονέκτημα του SuperVOOC είναι η χρήση δύο κύριων τεχνολογιών διπλών στοιχείων και αντλίας φόρτισης πίσω σταδίου. Η έξοδος υψηλής τάσης στο άκρο του προσαρμογέα φορτώνεται στις μπαταρίες. Η τάση σε κάθε κυψέλη μπαταρίας είναι μόνο το μισό της τάσης εξόδου. Και κάθε κυψέλη μπαταρίας φέρει 5A5V, το οποίο εγγυάται ασφαλές ρεύμα και τάση. Ταυτόχρονα, προκειμένου να μειωθεί η τάση στην έξοδο της μπαταρίας, το SuperVOOC χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία αντλίας φόρτισης. Ονομάζεται ως χρέωση. Κατά την εκφόρτιση της κυψέλης, η αντλία φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει κατά το ήμισυ την τάση του διπλού κυττάρου για να φτάσει στην τάση που μπορεί να τροφοδοτήσει το smartphone. Προκειμένου να κατεβάσει την αντλία φόρτισης, η OPPO σχεδίασε επίσης ένα τσιπ προς τα κάτω για τον έλεγχο ολόκληρου του κυκλώματος εκφόρτισης.

Το 2019 κυκλοφόρησε η τεχνολογία φόρτισης φλας VOOC 3.0. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη νέα σειρά Reno. Το VOOC 3.0 είναι ακόμα 5V4A, αλλά ο νέος αλγόριθμος VFC έχει αναβαθμιστεί. Και υπάρχουν πολλές άλλες βελτιώσεις, όπως η βελτιωμένη φόρτιση με στάλα και η ταχύτητα φόρτισης με στάλα αυξάνεται κατά 200%. Έτσι, μειώνει σημαντικά το τελευταίο 10% του χρόνου φόρτισης.

Επιλογές φόρτισης φλας OPPO VOOC

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η OPPO κυκλοφόρησε τρεις μεγάλες τεχνολογίες φόρτισης VOOC με μία κίνηση. Αυτοί είναι:

  • SuperVOOC 2.0 (μέγιστη ισχύ φόρτισης 65W)
  • Φόρτιση φλας VOOC (ασύρματη φόρτιση 30W)
  • VOOC 4.0.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα φόρτισης φλας VOOC έχει αναβαθμιστεί από την προηγούμενη αναβάθμιση με δύο πόδια «VOOC + SuperVOOC» στην τρισδιάστατη λειτουργία «VOOC + SuperVOOC + ασύρματη φόρτιση φλας VOOC».

Φόρτιση φλας OPPO

Σύγκριση καμπύλης φόρτισης SuperVOOC2.0, VOOC 3.0, 5V2A (4000mAh)

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο smartphone OPPO Reno Ace με τεχνολογία 65W SuperVOOC2.0 super flash. Αυτή ήταν η ταχύτερα τεχνολογία φόρτισης στη μαζική παραγωγή εκείνη την εποχή. Επιτρέπει μια μπαταρία 4000mAh για πλήρη φόρτιση σε 30 λεπτά. Το σύνθημα «Φόρτιση 5 λεπτών, κλήση για 2 ώρες» είναι η καλύτερη περιγραφή του SuperVOOC 2.0.

Προσαρμογέας SuperVOOC 2.0

Το SuperVOOC 2.0 χρησιμοποιεί συσκευές ισχύος υψηλής συχνότητας και υψηλής απόδοσης GaN (γαλλικό νιτρίδιο) για πρώτη φορά. Το μέγεθος του προσαρμογέα μειώνεται σημαντικά, η ταχύτητα φόρτισης είναι ταχύτερη και η θερμότητα κατά τη φόρτιση μειώνεται αποτελεσματικά. Από την πλευρά της μπαταρίας, το OPPO χρησιμοποιεί για πρώτη φορά κεντρικό αυτί σε διπλά κελιά για να μειώσει την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας. Το κύκλωμα μπαταρίας χρησιμοποιεί ξεχωριστό σχεδιασμό του κυκλώματος φόρτισης και εκφόρτισης για να συντομεύσει τη διαδρομή φόρτισης και να μειώσει περαιτέρω την εσωτερική αντίσταση. Η ταχύτητα φόρτισης έχει διπλασιαστεί. Επιπλέον, το SuperVOOC 2.0 χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία φόρτισης αντλίας φόρτισης και αλγόριθμο γρήγορης φόρτισης VFC για την υποστήριξη γρήγορης φόρτισης PD και QC 18W.

Φόρτιση φλας OPPO

Στο VOOC 4.0, αναβαθμίστηκε σε ισχύ φόρτισης 30W (5V / 6A). Η μπαταρία 4000mAh μπορεί να φορτιστεί στο 67% σε 30 λεπτά. Το VOOC 4.0 κυκλοφόρησε από το smartphone μεσαίας κατηγορίας OPPO K5 (με τιμή 2.000 γιουάν (286 $)).

Η ασύρματη φόρτιση είναι αθόρυβη για πολλά χρόνια, η AirVOOC συγκρατεί

Εκτός από τις δύο δημοφιλείς και δημοφιλείς διαδρομές των SuperVOOC και VOOC, η πλατφόρμα φόρτισης VOOC έφερε επίσης την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε νέο επίπεδο. Το 2020, το OPPO Reno Ace 2 έκανε το ντεμπούτο του με τεχνολογία ασύρματης φόρτισης 40W AirVOOC. Μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία 4000mAh σε 56 λεπτά. Είναι η πρώτη φορά που η φόρτιση φλας VOOC παρουσιάζεται με «ασύρματο» τρόπο.

30W ασύρματη φόρτιση φλας VOOC, ενσύρματη φόρτιση φλας VOOC, σύγκριση καμπύλης φόρτισης 5V2A (4000mAh)

Η τεχνολογία SuperVOOC τοποθετείται ως πλατφόρμα υψηλών προδιαγραφών. Έχει υψηλότερη απόδοση φόρτισης, κάνοντας τα κορυφαία μηχανήματα OPPO να παρέχουν καλύτερη απόδοση από άλλα μοντέλα ναυαρχίδας στην αγορά. Η ασύρματη φόρτιση φλας AirVOOC εμπλουτίζει περαιτέρω τους τύπους πλατφορμών VOOC και βοηθά το OPPO να δημιουργήσει μια πλήρη εμπειρία φόρτισης σκηνής.

Η κατώτατη γραμμή

Από τον Μάρτιο του 2020, οι παγκόσμιοι χρήστες φόρτισης flash της OPPO έφτασαν τα 157 εκατομμύρια. Από τις 30 Ιουνίου 2020, η OPPO έχει υποβάλει αίτηση για περισσότερα από 2.800 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα της γρήγορης φόρτισης παγκοσμίως, και έχει συσσωρευτεί σχεδόν 1.250. Η OPPO έχει προσφέρει τεχνολογία φόρτισης φλας 65W SuperVOOC σε πολλά smartphone, συμπεριλαμβανομένων των σειρών φόρτισης OPPO Ace 2, OPPO Find X2, OPPO X2 Pro, OPPO Reno 4 / Pro και VOOC με 30+ μοντέλα OPPO. Ταυτόχρονα, με βάση την τεχνολογία φόρτισης φλας VOOC, η OPPO κυκλοφόρησε μια ποικιλία περιφερειακών αξεσουάρ, όπως τράπεζα φόρτισης φλας, φορτιστή αυτοκινήτου φλας, κ.λπ. Με διάφορες σκηνές χρήσης, αξεσουάρ και άλλα πράγματα, το OPPO γίνεται όλο και πιο δυνατό στο πεδίο της γρήγορης φόρτισης. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι έχει δημιουργηθεί επίσης η κατασκευή του οικοσυστήματος φόρτισης φλας VOOC.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Post Daily
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare